درمان ریزش مو به روش جراحی و کاشت مو
از مهم ترین ویژگی های ظاهری هر فرد که تاثیر زیادی در جذابیت افراد دارد می توان به مو اشاره کرد. حال اگر مو شروع به ریزش کند و رفته رفته کم پشت شود زیبایی فرد هم تحت تاثیر قرار می دهد. بسیاری از افراد هستند که با گذشت زمان و گذر عمر، موهایشان کم پشت میشود و حتی به سمت طاسی میروند. فرآیند ریزش مو ابتدا با نازک شدن موها آغاز می شود بعد از گذشت مدتی، مشاهده می کنید که موهای شما بیشتر از حالت طبیعی میریزند. به همین دلیل بهتر است قبل از این که تمام موهای شما بریزند به دنبال روشی برای درمان آن باشید. جراحی کاشت مو از آن مواردی می باشد که برای این مشکل به کار میآید و با آن میتوان اعتماد به نفس از دست رفته را برگرداند. در ادامه بیشتر به بررسی این روش می پردازیم.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یک تکنیک زیبایی برای حل مشکل ریزش مو و کچلی می باشد. کاشت مو به معنی پیوند فولیکولهای موی فرد از ناحیه مقاوم به ریزش (ناحیه اهداکننده یا بانک مو) در ناحیه کم پشت و دارای طاسی است. در گذشته کاشت مو بیشتر برای آقایان مرسوم بوده، اما در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی برای کم پشتی موی سر خانمها هم انجام میشود. ممکن است دلیل طاسی ریزش با الگوی مردانه، التهاب پوست سر یا آسیب به پوست سر و صدمات ناشی از سوختگی باشد. به هر حال کاشت مو یک روش دائمی برای جبران ریزش و از بین رفتن موها می باشد.
مزایای کاشت مو
- از مهم ترین مزایای کاشت مو ترمیم موهای از دست رفته فرد می باشد.
- اشخاصی که کاشت مو انجام می دهند، زیبایی از دست رفته خود و همچنین اعتماد به نفس را مجددا به دست می اورند.
- ایجاد ظاهری کاملا طبیعی
- کاشت مو تنها با یک بار جراحی برای شخص انجام می شود و این مساله را می توان یکی دیگر از فواید کاشت مو در نظر گرفت.
- کاشت مو دائمی بودن این تکنیک است که در این صورت اشخاص تنها باید یک بار کاشت مو را انجام دهند و پس از آن تا پایان عمر خود از موهای کاشته شده بهره مند می گردند.
- موهایی که در روش کاشت مو کاشته می شوند، قابل رشد هستند و همانند موهای طبیعی رشد می کنند و در این صورت امکان پیرایش و اصلاح آنها وجود خواهد داشت و اشخاص می توانند مانند موهای طبیعی هر مدلی که بخواهند به موهای خود بدهند.
- کاشت مو روشی فاقد محدودیت سنی و جنسی می باشد که تمامی افراد اعم از بانوان و آقایان در هر محدوده سنی می توانند از این تکنیک بهره مند گردند.
- امکان پوشش و پنهان کردن آثار سوختگی، زخم، بخیه و هر گونه جراحت موجود بر روی سر با کاشت مو
دلیل ریزش مو
دلایل ریزش مو می تواند به سبب هر کدام از دلایل زیر ایجاد شود:
- سابقه خانوادگی
- تغییرات هورمونی و بیماری ها
- تریکوتیلومانیا
- مصرف داروها و مکمل ها
- آسیب مستقیم به موها با استفاده زیاد از وسایل حرارت، کشش زیاد مو و ...
- استفاده محصولات بهداشتی نامناسب
- اشعه درمانی در سر
- شیمی درمانی
- استرس
- افزایش سن
- کاهش وزن شدید
- بیماریهای خاص مثل دیابت، اختلالات تیروئید و لوپوس
روش های کاشت مو
در این قسمت با روش های درمان ریزش مو به صورت دائمی از طریق کاشت مو آشنا خواهید شد :
- کاشت مو به روش FUE
در این روش کاشت گرافتهای مو به صورت جداگانه از بانک مو استخراج شده و در ناحیه بدون مو کاشته می شود. این روش مناسب افرادی می باشد که به پوشش زیادی روی سر خود نیاز ندارند و در نتیجه به تعداد زیادی پیوند نیاز ندارند. پس از انجام این جراحی ، جای زخم زیادی باقی نمیماند. فقط ممکن است در چندین نقطه جای زخم خیلی کوچک باقی بماند که به سختی قابل توجه است. کاشت مو به روش FUE بدون درد است و بهبود پس از عمل خیلی سریع تر از روشهای دیگر حاصل میشود.
- کاشت مو به روش FUT
در کاشت مو به روش FUT نوارهایی از پشت سر برداشته میشود. این نوارها که شامل
سپس فولیکولهای خوب از پوست جدا شده و در محل مورد نظر کاشته می شود.
- کاشت مو به روش FIT
در این روش کاشت فولیکولهای مو بوسیله ابزاری ظریف یک به یک جدا شده و به طور مستقیم در محل مورد نظر کاشته میشود. در این روش هیچگونه جای زخمی باقی نمیماند.
- کاشت مو به روش SUT
روش SUT روش جدیدتری نسبت به روشهای دیگر می باشد و در حال حاضر بهترین روش برای کاشت مو محسوب میشود. در این شیوه، تمام مراحل کاشت، از برداشت فولیکولها تا کاشت آنها توسط دستگاههای اتوماتیک و پیشرفته و با نظارت متخصص کاشت انجام میشود. این روش کمترین عوارض را در بین انواع روشهای کاشت دارد و به این ترتیب هیچ جای زخمی روی سر باقی نمیماند.و در عوض نتایج خوب و پایداری را هم عرضه میکند.
-
کاشت مو به روش میکروگرافت
در این روش ابزاری بسیار پیشرفته و ظریف به نام ایمپلنتر برای استخراج و پیوند مو استفاده می شود. و این ایمپلنترها سوراخهایی با قطر کمتر از 1 میلیمتر در پوست ایجاد کرده و با مکش، فولیکول مو را استخراج میکنند. در نتیجه تراکم به دست آمده از این روش نسبت به هر روش دیگری بیشتر است. در واقع این روش ترکیبی از تکنیکهای FIT و SUT است. با استفاده از این روش، یقیناً نتیجه بهتری از کاشت مو خواهید گرفت.
- کاشت مو به روش BHT
روش BHT روشی است که در آن از موهای بدن برای کاشت موی سر استفاده میشود. در واقع در این روش به دلیل ضعیف بودن بانک مو، بانک موی شما، موهای سر نخواهد بود و به جای آن از موهای بدن مثل موهای سینه یا موهای ریش برای انتقال استفاده میشود. همچنین این روش مناسب افرادی است که از کچلی زیاد رنج می برند یا کسانی که ذخیره موی بسیار کمی در پشت سر خود دارند یا موهای پشت سرشان خیلی نازک است.
بیشتر بخوانید : پی آر پی در درمان ریزش مو موثر است؟
مراحل کاشت مو
- مرحله اول:آماده سازی ناحیه بانک مو
منطقه اهداکننده یا بانک مو منطقه ای است که گرافت های مورد نیاز برای پیوند از آنجا برداشته می شود و معمولا ناحیه پشت سر و حد فاصل بین دو گوش می باشد، چرا که این ناحیه مقاومت بسیار زیادی در برابر ریزش دارد. برای آماده سازی بانک مو در ابتدا این ناحیه توسط بی حسی موضعی بی حس شده و سپس ناحیه دقیق برای برداشت توسط پزشک مشخص می شود.
- مرحله دوم: برداشت گرافت ها از ناحیه اهدا کننده
بافت موجود در ناحیه اهدا کننده که حاوی فولیکول های موی مقاوم به ریزش می باشد، توسط ابزار استخراج تخصصی و بسیار ریز برداشته می شود. تعداد واحدهای فولیکولار استخراج شده در یک روز از 1000 تا 8000 متغیر است که با توجه به میزان وسعت ناحیه طاس سر و تراکم بانک مو هر متقاضی در مرحله اول کاشت مو مشخص می شود.
- مرحله سوم: آماده سازی ناحیه گیرنده
در این مرحله متخصص با بی حسی موضعی در ناحیه گیرنده پوست سر را برای انجام عمل کاشت مو آمادهمی کند. سپس برش هایی با سوزن هایی با ضخامت زیر 1 میلی متر در ناحیه گیرنده ایجاد می شوند تا در مرحله بعد فولیکول های مو در آنها قرارگیرند. عمق برش دقیقاً برابر طول واحد فولیکول است، بنابراین از آسیب به رگ های خونی در پوست سر جلوگیری می شود.
- مرحله چهارم: پیوند گرافت ها در پوست سر
در مرحله پایانی کاشت مو، گرافت های واحد فولیکولی در برش های ریزی که به صورت الگویی نامنظم در ناحیه گیرنده ایجاد شده اند، قرار می گیرند. بلافاصله بعد از کاشت مو ، موهای کوتاه در ناحیه گیرنده متقاضی نتایج را نشان خواهد داد، البته این موهای کاشته شده بعد از دو تا چهار هفته می ریزند و از ماه سوم و چهارم شروع به رشد می کنند.
مراقبت های بعد از کاشت مو
- برای جلوگیری از تورم در ناحیه پیشانی ، شب اول بعد از کاشت روی آن کمپرس یخ قرار دهید .
- برای خوابیدن صحیح زیر سر خود دو عدد بالش قرار دهید، به نحوی که سر، زاویه 30 درجه داشته باشد. ترجیحا طاق باز بخوابید بطوری که سینه و شکم رو به بالا باشد.
- بهتر است باز کردن پانسمان را به کلینیک بسپارید.
- مصرف مایعات و میوه ها دارای ویتامین C مانند آناناس و پرتغال را در دستور غذایی خود قرار دهید.
- مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک
- 3 روز پس از کاشت بوسیله اسفنجی که توسط شامپوی مناسب کاشت مو با کف آغشته شده است، به صورت عمودی روزی 2 بار ضربه بزنید. این ضربه طوری نباید که اسفنج روی سر فشار داده شود.در نظر داشته باشید حالت شستشو نباید بصورت ماساژ و یا حرکات چرخشی باشد و آبکشی نباید با دوش مستقیم باشد. انجام این کار دو مرتبه در طول روز و به مدت دو هفته تا ریزش کامل دلمه ها توصیه شده است. در طول این مدت با اسپری مخصوص روزی چند بار با آب معمولی محل موهای کاشته شده را مرطوب نگه دارید.
- به مدت 3 هفته پس از کاشت از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنید.
- به مدت یک هفته پس از کاشت از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید.
- تا یک ماه پس از کاشت مو از انجام ورزش های حرفه ای و ورزش های سنگین مانند شنا، کشتی ، کوهنوردی و … خودداری کنید.
- تا یک ماه بعد از کاشت از شامپوی تجویز شده برای شست و شو استفاده کنید.
از یک هفته تا یکماه بعد از کاشت موهای کاشته شده شروع به ریزش می کنند اما نگران نباشید این روند کاملا طبیعی است و پس از گذشت این مدت موهای ریخته شده دوباره شروع به رشد کرده و قرمزی ناحیه کاشت نیز از بین می رود.
کاشت مو مناسب چه افرادی است؟
- افراد در بازه سنی 25 تا 65 سال
- افرادی که از طاسی دارای الگو رنج می برند.
- افرادی که از سلامت جسمی کامل برخوردار هستند.
- افرادی که تراکم موی آنها متوسط تا زیاد می باشد.
- کسانی که موهای مجعد یا موج دار دارند معمولاً با استفاده از واحدهای فولیکولی کمتر، می توانند نتایج بهتری را انتظار داشته باشند. با توجه به این واقعیت که موهای فر بسیار متراکم هستند، این تصور ایجاد می شود که قسمت بیشتری از پوست سر پوشیده شده و نتیجه بهتری ایجاد می کند.
- افرادی که موهای زخیم دارند.
- افرادی که پوست سر آن ها شل است، اگر شلی پوست سر شما کم است در این صورت برداشتن فولیکول ها از پوست سر و پیوند آنها دشوارتر خواهد بود.
- افرادی که انتظارات واقع بینانه دارند.
کاشت مو مناسب چه افرادی نیست؟
- کسانی که زیر 24 سال سن دارند.
- افراد مبتلا به بیماری هایی مانند (بیماریها سیفلیس، HIV، بیماری گریوز، لوپوس و غیره)
- افرادی که بانک موی ضعیفی دارند.
- کسانی که از بدو تولد مو ندارند.
- افرادی که مبتلا به برخی بیماری های سلامت روان می باشند.
- افرادی که پوست سر آن ها ضعیف باشد.
- افراد مبتلا به دیابت
- افراد مبتلا به هپاتیت و HIT
عوارض کاشت مو
- بروز حساسیت نسبت به ماده بی حسی
- خونریزی
- درد
- تورم
- قرمزی پوست سر
عوارض نام برده موقتی بوده و بعد از گذشت چند روز از بین می روند.
هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو با توجه به عواملی مانند تکنیک مورد استفاده، تعداد گرافت های مورد نیاز، تخصص و مهارت پزشک، مکان کلینیک و ... بستگی دارد و به طور کلی نمیتوان قیمت مشخصی را تعیین کرد.
همچنین بخوانید : لیزر تراپی مو چه تاثیری برای درمان ریزش مو دارد؟
آدرس : اصفهان ، اتوبان شهید دستجردی، سیتی سنتر ، طبقه سوم
تلفن : 91091012 (031)نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .