استریا چیست؛ مهم ترین روش های درمان ترک پوستی
یکی از مشکلات پوستی شایع اسریا یا همان ترک پوستی می باشد که معمولاً پس از افزایش وزن یا کاهش وزن ناگهانی، بارداری و یا تغییرات هورمونی در بدن اتفاق میافتد. این ترکها به صورت خطوطی روی پوست شکل می گیرند و معمولاً روی شکم، ران، بازو، سینه و رانها دیده میشوند. در ادامه به بررسی علل و روش های درمان می پردازیم.
ترک های پوستی یا استریا چیست؟
ترک پوستی یا استریا یکی از مشکلات پوستی می باشد که اکثر افراد به نوعی آن را تجربه می کنند. این ترکها زمانی روی پوست ایجاد میشوند که پوست به سرعت و به صورت یک باره کشیده شود. مهمترین دلیل ایجاد این ترکها افزایش سایز و چاق شدن و لاغر شدن به طور ناگهانی می باشد.
علل بروز استرچ مارک
- بارداری
- افزایش ناگهانی وزن
- کاهش ناگهانی وزن
- جهش های رشدی در دوران نوجوانی
- خشکی پوست و اگزما
- عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی
- افزایش ترشح هورمون کورتیزون در بدن
- استفاده از کرمها و قرصهای کورتیکواستروئیدی
- ابتلا به برخی بیماریها مثل سندرم کوشینگ
بیشتر بخوانید : کلینیک تزریق چربی در اصفهان
روشهای درمان استرچ مارک
لایه برداری شیمیایی
در این روشبا استفاده از یک محلول شیمیایی باعث تحریک گردش خون در ناحیه آسیب دیده پوست می شوند. سپس پوست ناحیه مورد تحت درمان می ریزد و به مرور زمان لایه های تازه جایگزین پوست آسیب دیده می شود. در نتیجه آثار کشیدگی پوست کاهش می یابد.
لیزر درمانی
یکی از متداول ترین روش های درمان ترک پوستی لیزر درمانی می باشد. در این تکنیک پرتو لیزر به صورت یک نور باریک و قوی بر روی ترک های پوستی ساطع می شود تا بافت پوست مرده و آسیب دیده را در طی چندین جلسه از بین ببرد.
مزو ترک پوستی
مزوها شامل یک سری مواد ویتامینه و مغذی برای پوست هستند، که پوست های دچار استریا به این مواد نیاز دارند. پس با تزریق مزو میتوان تا حدی این ترکها را از بین برد. برای نتیجه گیری کامل از این روش به چند جلسه درمان نیاز است.
میکرودم ابریژن
یک روش بالینی غیر جراحی برای درمان ترک های پوستی، میکرودرم ابریژن می باشد که با هدف تشکیل پوست جدید انجام می شود به این صورت که کریستال هایی بر روی سطح پوست اسپری می شود. این کار باعث لایه برداری سطح خارجی پوست که حاوی سلول های مرده است می شود.
میکرونیدلینگ
در روش میکرونیدلینگ با استفاده از سوزن های ریز به از بین بردن لایه های مرده اپیدرم ، تحریک سنتز کلاژن و جوان سازی پوست کمک می شود. این لایه برداری حرفه ای به از بین بردن ترک های پوستی کمک می کند.
انواع ترک پوستی
- ترک های پوستی رنگی
ترک های رنگی (Striae Rubrae) به دلیل کشیدگی بیش از حد پوست در مناطقی که الاستیسیته کمتری دارند، به وجود می آیند. این ترکها در ابتدا به رنگ قرمز یا بنفش هستند و با گذر زمان به رنگ صورتی تغییر مییابند. ترکهای رنگی معمولاً به دلیل تغییرات ناگهانی وزن، بارداری و یا تغییرات هورمونی در بدن ایجاد شده و بیشتر در مناطقی مانند شکم، پهلوها، سینه و رانها دیده میشوند.
- ترک های پوستی عمقی
نوع دیگر استریا ، ترکهای عمقی (Striae Distensae) می باشد که به دلیل شکستگی الیاف پوست و در نتیجه کاهش الاستیسیته پوست ایجاد می شوند. این ترکها در مناطقی که پوست نازک تر است، مانند مناطق زیر چشم، شکم، ران، زانو و سینه بیشتر دیده شده و معمولاً به دلیل تمرین ورزشی بیش از حد، رشد سریع در دوران نوجوانی و یا بارداری ایجاد میشوند. این ترکها نیز در ابتدا به رنگ قرمز یا بنفش هستند و با گذر زمان به رنگ سفید تبدیل میشوند.
چه کسانی مستعد ترک های پوستی هستند؟
- افرادی که در خانواده سابقه ترک های پوستی دارند، احتمال بروز آن بیشتر است.
- تغییرات هورمونی و کشش پوست در دوران بارداری، زمینه را برای ایجاد ترکهای پوستی فراهم می کند.
- افراد مبتلا به سندرم مارفان با ضعیف شدن بافت همبند، احتمال بروز ترکهای پوستی افزایش می یابد.
- زایمان نوزادان بزرگ یا دوقلو، به دلیل کشش بیش از حد پوست شکم، میتواند منجر به ترکهای پوستی شود.
- افراد دارای اضافه وزن یا چاق، بیشتر در معرض خطر ترکهای پوستی هستند.
- افزایش یا کاهش وزن سریع، میتواند به کشش ناگهانی پوست و ایجاد ترکهای پوستی منجر شود.
- افرادی که به مدت طولانی داروهای کورتیکواستروئیدی مصرف می کنند ، احتمال ایجاد ترکهای پوستی در آن ها افزایش مییابد.
استریای ارغوانی چیست و چگونه به وجود می آید؟
استریای ارغوانی یا استرچ مارک های قرمز ، رگه های باریکی روی پوست هستند که به دلیل کشیدگی ناگهانی پوست به دلیل تغیرات در وزن ایجاد می شوند . این خطوط در ابتدا به رنگ قرمز یا بنفش دیده می شوند سپس به رنگ سفید تبدیل می شوند .
چگونگی به وجود آمدن این خطوط به دلایل مختلفی بستگی دارد که از جمله این موارد می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- عوامل هورمونی : تغییرات هورمونی در دوران بلوغ و بارداری با عث افزایش هورمون کورتیزول در بدن شده افزایش هورمون کورتیزول با عث کاهش تولید کلاژن در بدن می شود و این امر انعطاف پذیری پوست را کاهش می دهد .
- عوامل ژنتیکی : استعداد های ژنتیکی به صورت ارثی با عث تولید استریا روی پوست می شود .
- کشیدگی ناگهانی پوست : به دلیل افزایش یا کاهش ناگهانی وزن افراد در دوران بلوغ ، بارداری یا تمرینات ورزشی سنگین ایجاد شده این کشیدگی بیش از حد پوست در نتیجه پارگی الیاف کلاژن و الاستین در لایه های عمقی پوست ایجاد می شود
- برخی بیماری های و داروها : بیماریهایی که باعث کاهش تولید کلاژن در بدن می شوند فرد را مستعد به ترک های پوستی می کنند از جمله این بیماری ها می توان به سندرم کوشینگ اشاره کرد . استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها نیز باعث استریا می شود .
همچنین بخوانید : هایفوتراپی در اصفهان
آدرس : اصفهان ، اتوبان شهید دستجردی، سیتی سنتر ، طبقه سوم
تلفن : 91091012 (031)نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .